perjantai 15. elokuuta 2008

Pieni ihminen

Genre: Kevyttä tunnelmointia.
Rating: S
Summary: Tää on aika outo ja lyhyt, mutta niin olen minäkin ja hyvin olen elämässä pärjäillyt <3 - Huna-Chan

A/N: Eli tuli mieleen Hunan lausahdus ja siitä sitten syntyi tämä teksti ^^ Vaikka tästä ehkä saa toisenlaisen kuvan, haluan korostaa, etten ajattele lyhyitä ja pitkiä ihmisiä eriarvoisina. En myöskään tiedä, mitä muut pikkuiset ajattelevat omasta pituudestaan. Nämä ovat minun henkilökohtaisia tuntemuksiani. Minulla ei ole mitään pitkiä ihmisiä vastaan. Rakkaimmat ystäväni ovat pitkiä ja aivan ihania ihmisiä. Mutta itse tykkään olla lyhyt ;)
Kun nyt kerran olet siinä, niin kuuntelepa Sian "Breathe me". En itse juuri tykkää laulajan äänestä, mutta musiikki ja sanat ovat kauniit.


Minä olen pieni ihminen. Olen aina ollut. Tai en ehkä ihan aina, nuorena minä olin vielä yhtä pitkä, kuin kaikki muutkin. Mutta kun he muut kasvoivat vauhdilla, jäin minä perään matelemaan. Ja nyt minä olen lyhyt.

Pienenä olo on joskus pelottavaa. On pelottavaa, koska ei voi puolustautua isoja ihmisiä vastaan. Kun kaikki muut huitelevat niin kaukana sinusta, he katsovat alas sinuun. Pienet ihmiset eivät pelota ketään. He eivät voi olla pelottavia, koska he ovat niin pieniä. He jäävät välillä huomaamatta. Suuressa väkijoukossa lyhyet eksyvät herkästi muista ja jäävät toisten jalkoihin. Kun on pikkuinen, ei kiinnitä heti ihmisten huomiota. Varsinkin jos on ujo ja hiljainen. Ehkä juuri siksi monet lyhyet ovat myös kovaäänisiä. Heidän on pakko saada itsensä esiin jollakin tapaa.

Tämä maailma on suuri ja siihen hukkuu herkästi. Ei voi kahlata syvälle, sillä silloin pää ei enää ulotu pintaan. Siksi pienten ihmisten täytyy oppia uimaan ja pysymään pinnalla elämän valtameressä.

Joskus minusta tuntuu, ettei minua oteta tosissaan, koska olen lyhyt. Se loukkaa minua hieman, sillä meillä on yhtä tärkeitä ajatuksia, kuin pidemmilläkin. Se, että näytän hieman lapselta, ei tarkoita, että olisin. Minä katson maailmaa pienen ihmisen silmin ja silloin se näyttää hieman erilaiselta. Sitä katsellaan matalalta.

Mutta lyhyydestä on niin paljon hyötyäkin. Lyhyet kastuvat hitaammin sateessa. Kun sinun täytyy hypätä jostakin, maa näyttää olevan lähempänä, koska on itse lähempänä sitä. Ei olekaan niin korkealla. Ja silloin uskaltaa hypätä.Pienet ihmiset mahtuvat erilaisiin koloihin. Löytyy enemmän paikkoja piiloutua. Ja kun mahtuu vaikka ryömimään johonkin koloon, voi auttaa muita ihmisiä, jotka eivät niihin mahdu.

Keijukaiset ovat pieniä. Keijukaiset ovat myös kauniita.Lyhyys liitetään usein nuoruuteen ja nuoruus viattomuuteen. Ja viattomuus on kaunista.Pienuus on kaunista.Vaikka nykyaikana ihannenainen on satakahdeksankymmentä senttiä, kuinka moni poika tahtoo tyttöystävän, joka on pidempi?
Vaikka maailma on välillä pelottavan suuri, tuo suuruus myös turvallisuuden tunnetta.Pienet ihmiset herättävät helposti sympatiaa. Toiset kutsuvat sinua pikkuisekseen, halaavat sinua ja silloin sinä olet turvassa, sillä joku sinua pidempi suojaa sinua maailmalta. Pikkuiset ovat rakastettavia. Heidät on helpompi ottaa syliin. Heitä voi kantaa reppuselässä.

Minä kaipaan hellyyttä ja ehkäpä juuri lyhyyteni on yksi tie siihen. Vaikka muuta väitän, on minusta ihanaa, kun minua kutsutaan pikkuiseksi. Silloin tunnen olevani rakastettu ja turvassa. Turvassa jonkun pidemmän rinnalla. Turvassa suurelta maailmalta.

Be my friend
Hold me, wrap me up
Unfold me
I am small
I'm needy
Warm me up
And breathe me

- Stargazer

A/N: Hunalle ja kaikille muille lyhyille ja oudoille tässä maailmassa!

1 kommentti:

Huna-chan kirjoitti...

Voi elämä sun kanssa, kultaseni..... Sait mut melkein itkemään, tiiätkös!!! Olen niin helvetin väsynyt ja angstinen ja ties mitä, ja sitten näen sun kirjoittaneen mun "filosofisesta" lausahduksesta näin kauniin tekstin!!!! Rakastin tätä<3 Rakastin melkeinpä enemmän kuin mitään muuta sun tekstiäs O_____o<33

Mitäpä tästä sanoisin? Mä olen suunnitellut kirjoittavani samantyylistö tekstiä, mutta eipä ole tullut raapustettua x) Ja hyvä vaan, koska tää on varmasti parempi kuin mitä mä oisin saanut aikaan<33

Mun ajatukset lyhyydestä ei ole ihan samanlaisia (Mä olen pelottava vaikka olenkin pieni<3 Ja lapsena annoin turpiin mua vanhemille pojille ihan iisisti xD), mutta tää oli jotenkin lohduttavaa luettavaa tähän synkkään sunnuntai-iltaan...<3 Sillai, ett on ok tuntea olonsa pieneksi tässä maailmassa ^^ Helpottavaa ja vapauttavaa luettavaa...

Kiitoksia tästä siis ihan älyttömästi<3 Palaan varmasti lukee tän vielä monesti ^^