keskiviikko 12. joulukuuta 2007

FanFiction 100

Tämä on kopioitu FinFanFunista. Halusin ottaa osaa tähän, mutta Sirius Musta oli varattu siellä enkä ole varma saanko kirjoitettua kaikki ficit.. Joten teen tätä tavallaan yksityisesti :D

Mikä tämä on?
Idea on yksinkertainen; valitset fandomin, sieltä tietyn hahmon/parituksen/hahmoryhmän ja kirjoitat sitten annetuilla ehdoilla valitsemastasi aiheesta 100 ficciä.

Aiheen valinta
Toisin kuin alkuperäisessä FanFic100:ssa, nyt ei ole mahdollista ottaa aiheekseen ”yleistä”, koska kun kaikki kirjoittavat samasta fandomista, olisi tylsää, jos jollakulla olisi käytettävissään kaikki mahdollinen.

Aiheeksi kelpaa siis joko tietty hahmo tai paritus, tai sitten voit ottaa itsellesi jonkin hahmoryhmän (esim. tietty perhe, tupa, kirjoissa selkeästi määritelty kaveriporukka). Et voi valita aiheeksesi kahta hahmoryhmää, esim. Malfoyt ja Lestranget, mutta sääntöä voi kiertää yrittämällä kehittää mahdollisimman yleispäteviä (mutta silti fiksun kuuloisia) ryhmiä, kuten vaikka ”puhdasveriset”. Myöskään ylimalkainen ”naishahmot” tai ”chanslash” ei kelpaa aiheeksi, aiheen on oltava suoraan kirjoista.

Jos valitset aiheeksesi vaikkapa rohkelikot, saat kirjoittaa kaikista rohkelikoista, vaikka Harry olisi jo mennytkin jonkun muun aiheeksi. Myös jos joku on ottanut aiheekseen Severus Kalkaroksen, voit silti ottaa aiheeksesi parituksen, jonka toinen osapuoli on Severus. Ja parituksiahan saa olla niin monta kuin on kirjoittajaa, samasta hahmosta saa olla vaikka kuinka monta paritusta, kunhan ei tosiaan yhtä kahteen kertaan.

Aiheeksi ei voi ottaa crossover-paritusta tai paria, joka sisältää itse keksityn hahmon, esim. Draco/OMC.

Kirjoittamisesta.
Pääpaino teksteissä tulee aina olla jollain tavalla aiheessasi. Jos valitset parituksen, voit kirjoittaa ficin, joka keskittyy lähinnä toiseen hahmoon, kunhan toinen ainakin mainitaan jossain vaiheessa.Jos taas valitset jonkin hahmoryhmän, esim. Weasleyn perheen, jokaista perheenjäsentä ei tarvitse mainita ficissä, yksi keskeisenä hahmona riittää, kunhan hahmon kuuluminen kyseiseen ryhmään on jotenkin olennaista. Ficissä ei myöskään ole pakko olla yhtäkään Weasleyta, jos kyseinen perhe sinänsä on jotenkin tärkeä tekijä.

AU on sallittua, samoin itse keksimäsi hahmot. Crossoveriakin saa kirjoittaa, mutta ei mielellään kovin paljon. Ehdottomasti max. 10 ficciä. Ficit saavat olla millaisia itse haluat, genre ja tyyli on kokonaan sinun päätettävissäsi.
Ei kirjoittajien välistä yhteistyötä, tämä on yksilötehtävä.

Taulukossa annettuja sanoja ei tarvitse noudattaa kovinkaan orjallisesti (saa siis tulkita vapaasti), eikä niitä välttämättä tarvitse mainita ficeissä, niiden on tarkoitus olla enemmänkin suuntaa-antavia, mutta ficin tulee kuitenkin jollain tavalla viitata annettuun sanaan. Ficcejä ei myöskään tarvitse kirjoittaa annetussa järjestyksessä, inspiraation mukaan Jokaiselle sanalle on kirjoitettava oma tekstinsä, eli ei kahta yhdistettynä samaan ficciin. Ideahan on kuitenkin kirjoittaa sata ficciä. Myöskään kirjoittajien yhteistyö ei tässä haasteessa ole sallittua, itsekseen on pärjättävä.

Ficit saavat olla millaisia tahansa – myös raapaleet, dialogit, runot, ynnä muu ei-niin-perinteinen on sallittua. Rajoituksena sen verran, että jokaisen tekeleen on oltava vähintään satasanainen, eli jos kirjoitat esim. haiku-runoja, niitä on oltava useampi, jotta teksti täyttää vaatimuksen

Halutessaan myös vanhoja tekstejä saa käyttää osana tätä haastetta, mikäli sekä aihe että annettu sana oikeasti sopivat valmiiksi kirjoitettuun ficciin.

Sanat löytyvät täältä: http://www.geocities.com/finfanfic100/FanFic100.html

Ei kommentteja: